söndag 17 december 2017

Recept på försvinnande gott bröd







Imorse låg snön vit på taken och endast mamman var vaken. Nu var det visserligen inte jättemycket snö på taken, men ändå. Det hade snöat! Och jag var den enda som var vaken så jag bestämde mig för att överraska familjen med lite nybakt bröd till frukost. Tur att de är sjusovare, för det tar lite tid att få just det här brödet färdigt. 



1/2 liter filmjölk 
3 dl mörk sirap 
1 liter rågsikt 
1 tsk salt 
1 tsk bakpulver 
2 tsk bikarbonat 
2 tsk brödkryddor 

 Blanda alla torra ingredienser. Ljumma sirap och fil. Blanda allt noga och dela upp i två smörade brödformar. Degen ska vara kletig. Sätt näst längst ner i ugnen i en timme på 175 grader.



Det tar visserligen 1 timme i ugnen men det är sååå gott och så värt det. Satsen ovan ger två bröd. Ett av dem försvann till frukosten imorse... Så gott är det!




Inga kommentarer: