lördag 29 juli 2017

Tomt i brödkorgen och sugen på frukost?







Lördagmorgon och tomt i brödkorg och skafferi? Och ingen lust att ge sig ut för att köpa frukostbullar? 



Lugn! Jag har ett recept som går supersnabbt att baka och som innehåller ingredienser du garanterat har hemma. 











6 st


5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 1/2 dl vatten


1.


Sätt ugnen på 250 grader. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll olja och vatten över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg. Obs, degen blir väldigt kladdig!


2.

Rulla dagen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela i 6 bitar.


3.

Rulla bullar av degbitarna. Eller gör som jag gjorde, skär ut bitar så det blir avlånga frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.


4. 

Strö mjöl över bullarna och platta till dem. Jag älskar pumpafrön på mina frallor, så jag brukar strö pumpafrön på några av bullarna.


5.

Grädda mitt i ugnen 9-11 min. Låt svalna på plåten. 



Njut av de nygräddade bullarna!



Originalreceptet hittade jag här.





Inga kommentarer: