fredag 4 december 2015

December 4 - Julinspiration


Fjärde december.

 Idag tipsar jag om en snabblagad och smarrig saffranskaka.




Nästa gång jag bakar den här kakan kommer jag nog göra mig besväret att "snygga till den" genom att skära bort kanterna... Men, det påverkar inte direkt smaken och det behövs absolut inte. Det är ju synd att skära bort god kakkant... 


Det här behövs och så här gör du:


100 gram smör
100 gram vit choklad
0,5 gram saffran (ett kuvert)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl råsocker
150 gram vetemjöl (ca 2,5 dl)



Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, Bryt chokladen i bitar, och smält ned den i smöret under omrörning, tillsammans med saffran. Vispa ägg, ekologiskt vaniljpulver och socker pösigt. Sikta över vetemjölet. Häll sedan i smör- och chokladblandningen. 

Häll smeten i lätt smörad form. Grädda i 12-15 minuter,



Inga kommentarer: