söndag 29 september 2013

En himla massa kalas. Och kakor.

Så har tredje kalashelgen i vårt hus just passerat. Jisses. Som sagt, livet är en fest. Men vi har ju faktiskt inte bara firat tre gånger, idag firade vi till och med dubbelt. Vi firade två damer med en åldersskillnad på 81 år. Loppan och hennes gammelmormor.

Här kommer ett bildregn från de två senaste helgerna. Huller om buller. Och nej, alla kakorna serverades inte vid bägge tillfällena. Riktigt så sockerchockade ville vi inte bli. Men man vill ju variera sig lite, därför olika kakmenyer.

Ja, jag gillar att baka...
















En besökare som gav oss flashbacks till svunna tider, och en kär saknad familjemedlem... 




Som sagt, jag gillar att baka. Och allra helst tårtor. Här kommer tårtorna från alla tre kalasen: 




Ibland går det lite fort och man har mycket att tänka på när man är mitt uppe i kalasförberedandet och firandet. Då är det lätt att missa nån detalj. Som någon påpekade på kalaset, jag hade visst glömt att klä på Barbiedockan... Det blev visst en nakenchockstårta. :-)




Nej, än har hon inte tröttnat på Hello Kitty, vår lilla Loppa. Och än går det att hitta jordgubbar i butiken. Om än pytteminismå.




På barnkalas går glass alltid hem.




Så hur avslutar man då ett sånt här inlägg? Jo man tackar så klart alla som varit med och firat. Och tackar för alla fina presenter. Och så låter man sista bilden tala för sig själv.


Förresten, håll utkik här, för här kommer så småningom en del av recepten.


lördag 28 september 2013

Skördemarknad

En solig söndag i slutet av september. När man har en dunderförkyld make som bara vill sova, ett hus som behövs städas och ett kalas som behövs förberedas. Vad gör man då? Jo, man packar in sig själv och barnen i bilen och kör på skördemarknad! 

Jamen, man måste ju passa på! Framför allt en sån här dag då vädret är så perfekt att det nästan är för perfekt. Kolla på bilderna, jag tror att det syns på ljuset i bilderna vilket underbart väder det varit idag. 









Vad vore en skördemarknad i slutet av september utan pumpor? 




Och en skördemarknad utan grisar? Eh...




De luktar, så de vill man inte vara i närheten av. 




Men den fina hästen vill man gärna besöka. Han klippte gräsmattan! Jo, det är sant. Han var på skördemarknad för att klippa gräsmattan. Missade att fotografera men han drog ett stort gräsklippningsåbäke efter sig. Miljövänligt ja visst, men nog liiiite svårt att få in en häst och ett gräsklippningsåbäke i vår lilla trädgård... 

Bando, hette han förresten. Hästen. Eller var det Bango. 




Är man på marknad måste man äta. Åtminstone barnen i den här familjen. Det går inte att komma utanför huset förrän det ska ätas. Picnicas, fikas eller restaurangas. Det fick bli grillkorv. 




Grillkorv och saft. Barnen var nöjda.




Själv nöjde jag mig med att gå runt och kika på allt fint. För det var inte bara rotfrukter, äpplen och pumpor på marknaden. 








Växtverk och hantverk. Jag blev lite fascinerad av det randiga tältet. Snyggt. 




Om vi fick med oss nåt hem? Förutom korvarna i barnens magar? Ja, några kastanjer som Loppan plockade i parken. 


torsdag 26 september 2013

Barnbokstips 6-9 år




Tror att jag redan tidigare tipsat om de här fantastiska barnböckerna. En hel serie om en förstaklass och deras vardagsäventyr som man lätt kan relatera till, när man är i den åldern. Sonen älskade dem och nu har dottern upptäckt dem. När hon fyllde år häromdagen fyllde vi på förrådet. Det saknas fortfarande en del för att göra serien komplett här hemma, så det hamnar på julklappsönskelistan. 

Ikväll läste vi den här:



Oj så vältajmat. Boken handlar om att alla i klassen utom en tjej har börjat tappa tänder. Gissa om Loppan kunde relatera till det. Som hon längtar! 

Och tänk, när vi läst färdigt boken så kollade vi hennes tänder, baraföratt. Och vet ni, en av tänderna sitter faktiskt lite löst! 



Helena Bross och Christel Rönns - jag rekommenderar varmt deras böcker. 


(Bilder från adlibris.com)


Party party party

(bild via pinterest.com)

Nu har vi snart alla helger inbokade med festligheter ända fram till jul. Just som vi själva börjar se slutet på en lång kalasperiod så ramlar det in fler inbjudningar... Fantastiskt, livet är en fest!


onsdag 25 september 2013

Födelsedagsfirande

Igår nattade jag en femåring. Som hade svårt att somna. "Mamma, jag är vernös, jag fyller år imorgon". Men efter två timmar (!) så somnade hon äntligen. I sin egen säng.

Imorse väckte vi henne med sång och presenter. I vår säng. För visst hade hon vaknat mitt i natten och tassat in till oss. Vår lilla stora tjej.




Ett lila paket måste man ju få. Med en enhörning i. 




Och nya danskläder. Och glittriga benvärmare. Och nåt riktigt efterlängtat. 




En Monster High-docka! Vilken lycka!




I köket var frukostbordet dagen till ära dukat i rosa. Fast det var nåt annat där i köket som inte brukar vara där... 



En ny cykel! 




Efter skolan väntade nya dockan i fönstret där hon ställt den på morgonen. Och i brevlådan låg kort och ännu fler presenter. Inte dumt alls att fylla år. 




Och inte dumt alls att få äta det man tycker allra bäst om. Glass på McDonalds och spagetti och köttfärssås hemma i köket.




Än en gång, stort GRATTIS på sexårsdagen, älskade lilla Loppa! Du förgyller vår tillvaro. 


Reatips!

(bild från hm.com)

Jerseykavaj från HM, nu till 50%. Fyndläge! Snyggt och bekvämt. Det gillar vi.


Just for the records

(bild via pinterest.com)


Imorse var det frost på bilrutan. Lite. Men dock. 25 september. 

Nu har den kommit. Hösten.


Nån som väntat läääänge på den här dagen

(eget kollage med bilder från pinterest.com)

Även om vi redan firat ett par gånger, lite i förväg, så är det faktiskt idag som vi firar på riktigt. För idag är det Loppans födelsedag. Tänk att hon redan är sex år. Otroligt.

Inte lätt att vara sist i familjen att firas. Pappa och storebror firas i mars och mamma i juni. Att få vänta ända till slutet av september är drygt. Men sen å andra sidan är det nära till jul. Fast det pratar vi inte högt om. Än. På länge.

Idag hurrar vi för vår älskade tokiga lilla Loppa.

Och på söndag firar vi henne igen. Livet är en fest.


tisdag 24 september 2013

Så många frestelser...

(eget kollage med bilder från hm.com och pinterest.com)


Alltså... åhh... alla dessa frestelser! 

Synd att det inte är jag som ska skriva önskelista just nu. I så fall hade dessa stått överst på min lista.





måndag 23 september 2013

Eftermiddagssol i september

Det gäller att ta vara på alla solstunder så länge det går. I eftermiddags var ett sånt tillfälle. Slängde snabbt ner rester från gårdagens kaffekalas i en väska och begav mig med barnen till vårt senaste favoritutflyktsmål, skateparken i grannstaden.






Kolla vår graciösa sittstil! Jisses. Ser nästan ut som vi har ett yoga-moment. 





Lite filosoferande i grönskan medan storebror skejtade.

Den uppmärksamme ser att Loppan har på sig nåt från den här listan. Jodå, hinten i inlägget funkade. Kjolen låg i ett av paketen vid gårdagens firande. Kanonfin. Och redan en ny favorit, tror jag, för hon hade visst vägrat ta av sig den på gympalektionen tidigare på dagen...




Men mamma då!