lördag 24 augusti 2013

Tips så här i blåbärstider

När sommaren sjunger på sista refrängen och det bloggas om höstkläder och vinterstövlar och julbloggandet snart sätter igång (hemska tanke) så fortsätter jag att av njuta av ljuvliga sensommardagar och glädjas åt det som naturen bjuder på så här års. Kantareller, plommon och - favoriten bland dem alla - blåbär. 

Säsongen är kort och det gäller att passa på. Visst kan man fylla frysen, men intet är som färska bär. Blåbär i synnerhet. 

Här kommer ett favorittips. 




Vem kan väl motstå en sån här tallrik?


Vi börjar från början, så här gör man:




Du behöver små portionsformar, vit choklad och färska blåbär. Det går att göra på frysta också, men smaken blir liiiite annorlunda. Inbillar jag mig. Men det går absolut inte att göra på stora amerikanska blåbär, för det smakar absolut ingenting! Svenska smakrika bär ska det vara.

Och så behövs potatismjöl och socker. Och vaniljglass att servera till.




Hacka eller grovriv chokladen.




Blanda bär, potatismjöl och strösocker.




Lägg bären i portionsformarna och strö chokladen över. 




Efter 5 minuter i 250 graders ugnsvärme ser det ut så här.




Och så här ser det ut när du lagt till vaniljglass och tagit en första tugga. Pajen ska ätas varm, det glömde jag att nämna. Likaså att den har ett namn. Blåbärs-Gino!


Mer exakt recept hittar du här.


1 kommentar:

Home2tiny sa...

Den såg ju syndigt god ut, ett recept som sparas. Kramisar Tina